onsdag, mars 31, 2010

Malmön

Vi blev så glada när vi kom till landet för den mesta snön var borta, men så öppnade vi vår grind och där låg all snö, en jättehög så att vi nästan inte kom in. Barnen såg snabbt ett sätt att få veckopeng.
IMG_3083
Efter allt skottande var det skönt att gå in och slappa i soffan.
IMG_3085
Vi hittade några söta videkissar när vi tog en promenad.
IMG_3090
Älskar vide, det känns så vårigt.

Jag blir alltid på bra humör av den här låten

måndag, mars 29, 2010

Alex funderar

-Mamma, vad är andar?
-Ja, det är väl som spöken ungefär.
-Nej, det är sånt som idioter tror på.
Häpp! Där satt den.

Sista gången



Jag har fått flera förfrågningar om att dra igång mina kurser igen. Nu så tänker jag köra mina kurser en sista gång. Är ni sugna på att lära er lite mer om fotografi och photoshop innan sommaren så är det nu det är dags. Jag kommer att dra igång Photoshop1, Photoshop2, Fotografikursen och Digiscrap en sista gång. Har ni inte gått dem tidigare så finns nu alltså möjligheten. Kurserna drar igång så fort det blivit en liten grupp och vill ni vara med eller få mer info maila mig på mikla@bostream.nu

fredag, mars 26, 2010

Äntligen fredag!

Vårtecken ♥

IMG_3071
Man får äntligen använda sina nya springskor.
IMG_3054
Glassbutiken har öppnat för säsongen.
IMG_3037
Utanför fönstret ser det ut så här.

tisdag, mars 23, 2010

Heinz ♥

heinz

måndag, mars 22, 2010

Uppiggning pågår

ranunkel
ran2
Köpte hem lite fina rosor och ranunklar till köket idag för att pigga upp mig själv i den här eländeshalsflussen. Jag tror det hjälpte litegrann.

lördag, mars 20, 2010

Smoothies är gott.

smoothies

Cindy Sherman

cindysh
Igår visade K-Special en dokumentär om Cindy Sherman. Den finns fortfarande på Svt-Play. Do not miss! Mycket intressant även om man inte gillar Cindy. Nu gillar jag ju verkligen henne. Hon var en av de första kvinnliga konstnärer/fotografer som jag fick upp ögonen för när jag började fotografera på riktigt runt 1995. Jag såg även en av hennes utställningar på MOMA, tror det var FilmStills. Sen är det extra kul att filmen visar hur konstvärlden fungerar (say no more) och väldigt kul då jag besökt de flesta gallerier som visas i dokumentären. Gillar ni Cindy så har hon även gjort en film, OfficeKiller, har inte sett den på länge, men den är lite kul om man gillar skräckfilm och snyggt foto.

Så missa nu inte K-special.

onsdag, mars 17, 2010

Ljuset börjar återvända

rek2
Ni vet vad det betyder. Jag kan börja fotografera ordentligt igen. Det börjar bli vår. Jag kan börja fotografera barn och familjer igen. Bröllop också såklart, men nu är det dags att börja planera era familjefotograferingar. Var när hur? Sen bokar ni in mig för en fotografering. Jag längtar! Här hittar ni mer info.
rek44
rek6
rek5
rek7
rek4
Ni vet att ni vill ha er fina familj förevigad på bild. Boka ett datum nu!
Mikaela ♥

tisdag, mars 16, 2010

Dagens låt

måndag, mars 15, 2010

Dagens skratt

söndag, mars 14, 2010

Dagens middag

kikartor

Jag gjorde inte exakt som i receptet, utan jag gjorde middag av endast 3 ingredienser, duktigt tycker jag. Jag stekte stark chorizo i lite olivolja (okej det blir 4 ingredienser med oljan) sen la jag i kikärtor och lät steka med och på slutet blandade jag i färsk spenat. Urgott blev det!

lördag, mars 13, 2010

fredag, mars 12, 2010

The winner is!!

Jag har ju glömt bort att dra en vinnare i min barnbokstävling. Nu ska det ske!!!
Trumvirvel......
Vinnaren är MrsB.
Jag mailar dig info under dagen. Gratis till en fin Beebook.
Mikaela ♥

Äntligen fredag!

onsdag, mars 10, 2010

Sjukdom pågår

IMG_2656
De senaste veckorna har det verkligen varit sjukstuga här hemma. Barnen har varit snoriga, jag hade inflammation i nacken. Anders förkyld. Sen när alla blev friska förra veckan så ramlade Timothy ner från en våningssäng och stukade foten. Nu är Timothy sjuk igen, feber och hosta. Våra dagar de senaste veckorna har pågått på golvet i Blixtenvärlden. Vi är sjuka och leker med bilar om ni undrar.
IMG_2675
IMG_2667
IMG_2661
Vi återkommer förhoppningsvis med full kraft inom kort. ♥

söndag, mars 07, 2010

Kokbokstest


Jag fortsätter att plöja mig genom mina högar av kokböcker. I fredags testade jag ett nytt recept från Reneé Voltaires kokbok Peace Love and food, som är en rolig, superbra och riktigt nyttig kokbok. Jag har testat en massa recept ur den, men i fredags blev det detta.

Rödbetsbiffar med fårost
2 dl kamutvete, helkorn
1 stor rödbeta
1 msk fransk senap
1 msk kapris
1 nypa havssalt
100g fårost
1 dl hasselnötter
Sätt ugnen på 180 grader. Koka kamutvetet i 45 minuter utan salt. Häll av kokvattnet och låt svalna. Skala och riv rödbetan grovt. Mixa kamutvetet i en matberedare, blanda i resten av ingredienserna (utom nötterna) och kör till en smet. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i smeten. Forma biffar och grädda i ugnen i 11-15 minuter. Vi serverade med ruccola och en klick tzatziki.

Urgott blev det!
Det här kommer vi att göra fler gånger, det blev så gott med kombinationen hasselnötter, rödbeta, fårost, ruccola. Sen hade jag inte kamutvete hemma, men jag hade en burk med färdigkokt matvete så jag använde det och sen tog jag i 3 rödbetor och då fick jag en hel plåt med små biffar. Testa!

fredag, mars 05, 2010

Äntligen fredag!

Vinn en bok från Beebook

beebok
Jag har fått turen att lotta ut Beebooks nya barnbok till en av mina bloggläsare.
Ur pressmeddelandet:
Din prins eller prinsessa hjälten i ny bok.
Nu kan din lilla prins eller prinsessa bli huvudperson i en alldeles egen bok – om sig själv. Specialiserade barnboks-förlaget Beebook lanserar nu en personlig bok där huvud-karaktären genom att vara några gummor behjälplig blir krönt till prins eller prinsessa och ståtligt firad på slottet. Ditt barn blir huvudperson genom uppladdning av en ansiktsbild till Beebooks hemsida.
Ni kan vinna en prins eller prinsessbok genom att svara på den här frågan.
Vem har skrivit den nya beebookboken?
Svaret hittas på Beebooks hemsida.
Maila svaret och ert namn till mig på mikla@bostream.nu och på torsdag 11 mars 12.00 så kommer jag att dra en vinnare.
Kom igen och tävla nu.

onsdag, mars 03, 2010

Inte bara kärleksbrev här hemma

IMG_2644 copy
Ibland möts man av sådana här brev också. Undrar om mamman och pappan hade tjatat lite för mycket om att barnen skulle städa rummet?
Barnen hittades välbehållna under sängen efter en stunds letande :-)

heart

tisdag, mars 02, 2010

Message in a cookie


Kärlek ♥

till mamma
Jag fick en sån fin teckning av Alex igår. Till Mama Mekaela Runär. Jag döööör! Grät en liten skvätt och Alex tyckte att jag var fånig.